Prisistačiau naująjame žurnalo 370 numeryje (#121). Papasakojau apie viską perlaužusią kelionę po Meksiką, joje gimusią Volver tapybos darbų seriją ir žaismingą bei netikėtą kūrybinį kelią. Kviečiu paskaityt!

Šią vasara viename Vilniaus „Paviljono” (to, prie MO muziejaus, kadaise – prie „Lietuvos” kino teatro) lange praeivius stebėjo panterą apsikabinusi moteris raudonu sijonu, geltona palaidinuke ir mėlynai dažytais nagais (panteros nagai – kaip ir ji pati – buvo juodi). Tame lange jos abi tarsi laukė – gal kažko sugrįžtant, gal taikos pasaulyje, o galbūt tiesiog tinkamo laiko šuoliui.

Tą paveikslą nutapiusios Radvilės šuolis – šiemet įvykusi pirmoji personalinė jos tapybos paroda, kurios dalis buvo ir ta pantera, jau iškeliavusi žėrėti ant ją įsigijusio žmogaus namų sienos. Be tapybos, autorė dar kuria fotoaparatu, dėlioja skaitmeninius koliažus ir puošia spalvų išsiilgusius, žiemos nuojautos apimtus kaklus šilkinėmis skraistėmis. Su Radvile kalbamės Naujamiesčio studijoje – naujoje jos žaidimų aikštelėje.

Visą straipsnį skaityk popieriniame 370 žurnale arba elektroninėje jo versijoje.